Субота
18.05.2024
12:08
Пошук
Вхід на сайт
Годинник
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Калькулятор
Друзі сайту
  • Зеленецька ЗОШ
  • Управління освіти Кельменецької РДА
  • Департамент освіти молоді та спорту Чернівецької ОДА
  • ІППОЧО
  • Міністерство освіти та науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Завдання та відповіді на тести ЗНО
  • Тести ЗНО онлайн з математики
  • Методичний портал
  • Все для вчителя інформатики
  • Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 28
    Статистика
    Соц. мережі
    Все для вчителя математики
    Головна » 2016 » Вересень » 10 » У вересні стартуватимуть ІІ обласні ігри юних математиків Буковини
    11:30
    У вересні стартуватимуть ІІ обласні ігри юних математиків Буковини

    8 вересня 2016 року в Інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося перше засідання оргкомітету щодо організації проведення ІІ обласних ігор турніру юних математиків Буковини.

    Турнір проводиться відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 № 1099, наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації від 01.09.2016 № 351 «Про проведення обласних ігор турнірів юних математиків та юних біологів Буковини», наказу ІППОЧО від 7.09.2016 № 122 «Про організаційне забезпечення та науково-методичний супровід проведення обласних ігор турнірів юних математиків Буковини».

    Оргкомітет обговорив як належним чином здійснити організаційне забезпечення та науково-методичний супровід проведення обласних ігор турніру. Також члени оргкомітету детально опрацювали всі пункти програми проведення ІІ обласних ігор турніру юних математиків Буковини (ТЮМБу).

    О.Я.Біляніна, методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, розповіла про хід підготовки до ТЮМБу, основні етапи організації його проведення. Особливу увагу вона звернула на місце проведення (ІППОЧО та Чернівецька ЗОШ №2) та підготовку аудиторій до гри, про необхідне оснащення, розповіла про функції (права й обов’язки) дійових осіб, які регламентує Положення про Турнір юних математиків.

    Е.П.Бабин, завідувач науково-методичного центру сучасних технологій оцінювання якості освіти (заступник голови оргкомітету), зробила огляд інформації щодо змістового наповнення інструкційного матеріалу для ведучих гри. Також вона запропонувала організувати навчання ведучих та членів лічильної комісії напередодні проведення ТЮМБу.

    Г.Г. Кошурба, завідувач науково-методичного центру інформаційно-комунікаційних технологій (заступник голови оргкомітету), із досвіду проведення турнірів наголосив на основних проблемних питаннях підготовки технічного забезпечення якісного проведення ігор та можливі реальні шляхи їх вирішення. Також Григорій Григорович запропонував підготувати програмне забезпечення для швидкого та якісного оцінювання ігор.

    І.В.Жук, завідувач кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін ІППОЧО, кандидат педагогічних наук (заступник голови журі) зауважила, що цьогоріч існує велика ймовірність того, що деякі райони можуть активізуватися в підготовці і подати на змагання не одну, а кілька команд. Це пояснюється ще й тим, що така участь у турнірі сприяє підвищенню фахової компетентності самого вчителя-тренера та допомагає учням досягати значно вищих результатів у підсумкових державних контролях, навіть в олімпіадах.

    М.І.Сумарюк, доцент кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін ІППОЧО, кандидат фізико-математичних наук (експерт), розповів про хід підготовки команд до участі у змаганнях, про високу активність керівників команд у даному напрямку діяльності і про надання он-лайн консультацій з його сторони в дуже толерантному спілкуванні, – справжня консультація.

    Н.М.Потапова, методист науково-методичного центру сучасних технологій оцінювання якості освіти, приділила увагу питанням реєстрації учасників ТЮМБ та культурно-просвітницький супровід. До співпраці щодо організації проведення пішохідних екскурсій підключилася С.В.Жуковська, директор Чернівецької ЗОШ №5. Сподіваємося, що таким чином ми зуміємо надати учасникам відповідну інформацію про наш обласний центр.

    А.П.Андрух та В.М.Рибчинський запропонували розроблену ними систему цифрових оцінок для журі. Оприлюднили своє бачення розміщення робочих місць команд для гри та внесли пропозиції щодо організації харчування учасників.

    Є.Д.Моспанчук, методист науково-методичного центру інформаційно-комунікаційних технологій, представила підготовлений нею фільм про минулорічні ігри та запропонувала музичний супровід перед урочистим відкриттям ТЮМБу.

    Н.В.Білоус, методист сектору інформаційно-методичного забезпечення, спостерігала за змістом виступів, вникаючи в суть логістики проведення такої гри, з метою оприлюднення інформації про перебіг подій.

    Обговорюючи всі етапи підготовки до ТЮМБ, члени засідання опрацьовували поетапно робочий план підготовки та проектували свою діяльність на перспективу.

    Нагадаємо, що головна мета турніру – створення умов для реалізації та розвитку творчих здібностей школярів, формування в учнів інтересу до прикладної математики, пошук школярів, схильних до наукової діяльності та здатних, застосовуючи знання з математики, знаходити оригінальні технічні рішення.

    Обласні ігри турніру юних математиків Буковини є командними змаганнями учнів у їх спроможності вирішувати складні математичні проблемні завдання, представляти рішення в переконливій формі та захищати їх у науковій дискусії.

     

     

     

     

     

    Переглядів: 577 | Додав: mat | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar